Prostatit ve Sertleşme Bozukluğu Şok Dalga Tedavisi
Mesanenin hemen alt kısmında yer alan prostat, rektumun da ön kısmında yer alır ve üreme sistemi için son derece önemli bir organdır. Prostat iltihabı olarak da bilinen Prostatit rahatsızlığı prostat bezinde meydana gelen iltihaplanmayı ifade eder. Bu durum erkeklerde birçok kez sorun yaratır ve acı hissine neden olur. Tedavisi oldukça basit olan bir problemdir. Prostat iltihabı genelde birden fazla şekilde meydana gelir. Bazı tip prostat problemleri tedavi gerektirmeden atlatılabilir olsa da bazı tipler için tedavi şarttır. Tedavi gerektiren prostat problemlerinde ilaç ile iltihabın kısa sürede vücuttan atılması sağlanır.
Prostatit, büyük oranda 50 yaşın altında bulunan erkeklerde görülen bir problemdir. 50 yaşın üzerinde seyreden erkeklerde bu durum prostat büyümesi olarak göze çarpar. Bu problemin en son safhası ise prostat kanseridir. Yaşa bağlı olarak hemen her erkeğin başlıca yaşadığı sağlık problemleri arasında yerini alır.
Prostatit Çeşitleri Nelerdir?
Prostatit en temelde dört ana grupta incelenebilir. Bu dört grup kronik bakteriyel prostatit, kronik pelvik ağrı sendromu, asemptomik enflamuar prostatit ve akut bakteriyel prostatit şeklindedir. Bu dört sınıf içerisinde en fazla kronik pelvik ağrı sendromu göze çarpar.
Prostatitin Önemi Nedir?
Prostat, vücuttaki meni salgılama görevini görür. Bununla birlikte meni içerisinde yer alan spermlerin can ve hareketlilik kazanmasında da oldukça etkilidir. Hastalarda prostat bezinde herhangi bir problem meydana gediğinde bu durum hastanın hem genel sağlığını hem de cinsel sağlığını olumsuz anlamda etkilemektedir.
Prostatit Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Prostat hastalığı çeşitli şekillerde belirtiler vermektedir.
Peniste ve penis bölgesinde, bel ve kalça bölgesinde, leğen kemiğinde meydana gelebilecek her türlü ağrı,
İdrar esasında oluşan ağrı,
Sık bir şekilde idrara çıkma problemi,
İdrar yapma esnasında zorluk yaşama,
Boşalma esnasında zorluk yaşama,
Bacak arası bölgelerde özellikle de uzun oturmaların ardından meydana gelen ağrılar,
Gibi bulgular, prostatit rahatsızlığını işaret etmektedir. Bu bulguların sürekli olarak yaşandığı durumlarda prostatit tedavisi için sağlık merkezlerinden yardım almak önemlidir.
Prostatit ile Ereksiyon Olma Arasındaki İlişki Nedir?
Bilimsel araştırmaların sonucunda, prostatit ile ereksiyon probleminin aynı nedenden kaynaklı olabileceği sonuçları elde edilmiştir. Buna göre vücutta sertleşme problemine yol açan iltihaplar aynı zamanda prostatit hastalığına da yol açabilmektedir. Bir diğer deyişle prostatit problemi yaşayan erkeklerin aynı zamanda sertleşme problemi de yaşayacağı gerçeği ortaya çıkmaktadır. Buna ek olarak prostat kanseri vakalarında söz konusu iltihabın hormon tedavilerinin erkeklik hormonunu etkilediği de bilinen bir gerçektir. Sonuç olarak prostatit tedavisi gören bir kişi aldığı hormonların etkisi ile ereksiyon problemi yaşayabilir. Prostat kanseri için yapılan ameliyatlarda genelde ereksiyona ait sinirler bölgeden temizlenir. Bunun sonucunda da hastada ereksiyon anlamında ciddi problemler meydana gelmektedir.
Düşük Yoğunluklu Şok Dalga Tedavisi Nedir?
Düşük yoğunluklu şok dalga tedavisi, problemli bölgelere düşük seviyeli şok dalgaları vererek tedavi etmeyi amaçlayan bir yöntemdir. Bu dalgalar sorunlu bölge üzerinde uygulandığında mekanik stres ve mikro travma gibi durumlara neden olur. Bu iki faktör kan akışı üzerinde etki yaratır ve kanın akış hızında artış meydana gelir. Bunun sonucunda dokularda da olumlu iyileşmeler meydana gelir ve bir takım biyolojik reaksiyonlar ortaya çıkar. Bu sayede şok dalgaları ile penise gelen kan miktarında ve kan akış hızında artış görülür. Bunun sonucunda da penis bölgesinde tıkanıklıklar giderilir ve penis sağlıklı bir hal alır. Sonuç olarak da penisteki sertleşme problemi ortadan kalkar.
ED SWT Nasıl Uygulanır?
Modus ED SWT tedavisi perine denilen bölgeden (yumurtalar ile makat arası) ve cilt üzerinden uygulanır. Herhangi bir girişim gerektirmez. İşlem sonrası hastalar hayatlarına kaldıkları yerden devam eder. Anestezi ve hastane yatışı gerekmez. Haftada iki kez en az 6-12 seans yapılır. Tedavi yaklaşık 20 dakika sürer.
Diğer Yöntemlerden Ne Gibi Farkları Bulunur?
Prostatit gibi problemlerde genelde uygulanacak olan tedaviler ilaç tedavileridir. Antibiyotik ilaçlar ile yapılan bu tedavilerin sonuç vermemesi ile cerrahi müdahaleler devreye girer. Tedavilerin ilerleyen safhaları vücutta ciddi hasarlara ve tahribatlara yol açar. İlaçların ağır olmasından dolayı vücuttaki birçok organ bu tedaviden olumsuz etkilenmektedir. Bu durumun sonucunda da hastanın hayat kalitesinde düşüş gözlemlenir.
Modus ED SWT tedavilerinde vücutta yeni damar oluşması sağlanır. Bu durumla birlikte kanlanma da artış gözlemlenir. Enflamasyon engellenir ve sinir uyarılarına etkileşim gönderilir. Bu sayede hem idrar problemleri hem de cinsel istikrarsızlık problemleri uzun süreli olarak giderilmiş olunur.
Modus ED SWT tedavileri tamamen odaklanmış tedavi yöntemlerini içerir. Bu sayede patolojik anlamda herhangi bir etki gözlemlenmez. En ağır hastalarda bile başarı gözlemlenmektedir. Bununla birlikte ED SWT tedavisi non-invaziv türevli bir tedavidir. Bu nedenle hasta herhangi bir şekilde cerrahi bir müdahale ile karşılaşmaz. 20 dakika süren seansların ardından hastalar normal yaşamlarına devam edebilir.
ED SWT Yönteminin Yan Etkileri Nelerdir?
Bu tedavi öncesinde herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir. Uygulama öncesinde, sırasında ya da sonrasında herhangi bir şekilde hastalarda sızı, şişlik, ağrı, yanma, morarma ve tahriş gibi durumların belirmesi söz konusu değildir. Bu nedenden ötürü oldukça güven veren bir uygulamadır.
ED SWT Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
ED SWT uygulamalarının en önemli avantajı herhangi bir şekilde protez, ilaç gibi ürünlerin kullanılmıyor olmasıdır. Bu özellik nedeni ile günlük yaşama hemen tedavi sonrasında devam etmek mümkündür. Tamamen non-invaziv olan bir tedavi yöntemidir ve günün herhangi bir zaman diliminde uygulanabilir.
İşlem sonrasında ve işlem sırasında herhangi bir şekilde anestezi işlemine gerek olmamaktadır.
Diğer tedavi yöntemlerinde kullanılan birçok ilaç türevi vücutta birtakım etkiler ve kalıntılar bırakır. ED SWT uygulamalarında ilaç kullanılmadığı için vücutta hormonlara etki edecek ve kalıntı bırakacak herhangi bir durum söz konusu değildir.
ED SWT uygulamalarında başarı oranı diğer uygulamalara göre oldukça yüksektir. Yapılan uygulamalardan %80 oranına varan başarılardan söz etmek mümkündür. Diğer uygulamalarda ilaç tedavilerinde bile başarı oranı maksimum %60 oranında kalmaktadır.
ED SWT uygulamaları kalıcı uygulamalardır. Bir kez bu uygulamayı tercih edenler tedavi sürecinin ardından daha önceden kullanmak zorunda oldukça ilaçları kullanmak zorunda değildir.
Tedavinin hemen ardından 3-4 hafta gibi bir süre içerisinde vücuttaki hormon dengesi normale dönmektedir. Bu durumun sonucu olarak da vücut kısa bir süre içerisinde ereksiyon olabilme özelliğini tekrar kazanmış olur.
Birçok tedavi yönteminin aksine ED SWT uygulamalarında hastalarda yan etki problemi görülmez. Bu nedenle de oldukça güven veren bir uygulamadır. Eğer güvenilir bir merkez tercih edilirse kısa sürede problemlerden kurtulmak sağlığa tekrar kavuşmak mümkün olur.
Sağlığınızı Riske Atmayın
https://doi.org/10.5455/jmood.20130215041211
Çam, Kamil. “Benign prostat hiperplazisinde yaşam kalitesi neden önemlidir ve nasıl ölçülür?”
MLA: Makale, Güncel, and ERKEK CİNSEL SAĞLIĞI. “Vakum ereksiyon araçları yeniden değerlendirildi: Prostat kanseri tedavisinin ardından erektil disfonksiyon tedavisinde ve erken penil rehabilitasyonda ortaya çıkan rolü.” J Sex Med 9 (2012): 1182-1189.
Comentários